خبرنامه طلیعه سپیده دمان

 

Sunday, July 09, 2006

 
علی لاریجانی زمانبندى پيشنهادى غرب براى رفع بحران بر سر برنامه‌ى اتمى ايران را رد كرد.

على لاريجانى دبير شوراى امنيت ملى و نماينده‌ى ايران در مذاكرات مربوط به مناقشه‌ى اتمى، زمانبندى پيشنهادى غرب براى رفع بحران بر سر برنامه‌ى اتمى ايران را رد كرد. وى روز جمعه در يك مصاحبه‌ى مطبوعاتى در مادريد پايتخت اسپانيا گفت كه برنامه‌ى زمانى پيشنهادى، تاثيرى بر رفتار ايران نخواهد داشت.
لاريجانى كه پس از ديدار خود با خاوير سولانا هماهنگ كننده‌ى سياست خارجى اتحاديه‌ى اروپا در بروكسل، براى ملاقات و گفتگو با دولتمردان اسپانيا رهسپار آن كشور شده بود، ديدار با سولانا در بروكسل را «ثمربخش و سازنده» خواند. وى در مادريد با «زاپاترو» نخست وزير اسپانيا، «موراتينوس» وزير خارجه‌ و نيز گونزالس نخست وزير پيشين اين كشور ديدار و گفتگو داشت.
لاريجانى قرار است سه‌شنبه به ديدار دوباره‌ى سولانا برود. در اين ديدار، نمايندگان سه كشور داراى حق وتو در شوراى امنيت سازمان ملل متحد و نماينده‌ى آلمان نيز حضور خواهند داشت. موضوع اصلى گفتگوها، مجموعه يشنهاداتى است كه سولانا در تاريخ ۶ ژوئن به تهران داده است. در اين پيشنهادات، پنج كشور عضو دائمى شوراى امنيت و آلمان، به عنوان پيش‌‌شرط ادامه‌ى مذاكرات از ايران خواسته‌اند كه تمامى فعاليت‌هاى خود را براى غنى‌سازى اورانيوم متوقف سازد و افزون بر آن امكان كنترل اين مساله را نيز فراهم آورد. كشورهاى يادشده به ايران هشدار داده‌اند كه پاسخ خود را در اين رابطه تا پيش از برگذارى نشست سران كشورهاى گروه ۸ كه بين ۱۵ تا ۱۷ ژوييه در سن‌پترزبورگ برگذار مى‌شود ارائه دهد.
از سوى ديگر، جرج بوش رييس جمهور آمريكا، خواهان خط‌مشى سخت‌ترى نسبت به ايران و كره‌ى شمالى شد. وى كه در شيكاگو به پرسش‌هاى روزنامه‌نگاران پاسخ مى‌داد، در انتقاد از سياست خوددارانه‌ى روسيه و چين نسبت به تازه‌ترين آزمايشات موشكى كره‌ى شمالى گفت كه برخى از كشورها با سياست تحريم و تنبيه بهتر كنار مى‌آيند تا كشورهاى ديگر كه به فكر منافع اقتصادى خود در ساير كشورها هستند. وى افزود كه برخلاف اين دسته از كشورها، سياست آمريكا وزن و اهميت بيشترى براى امنيت ملى و بين‌المللى قائل است تا براى منافع اقتصادى.
به موازات آن، والتر اشتاين‌ماير وزير امور خارجه‌ى آلمان، جمهورى اسلامى ايران را فراخواند تا به پيشنهادات قدرت‌هاى داراى حق وتو در شوراى امنيت سازمان ملل و آلمان پاسخ منفى ندهد. وى در گفتگو با مجله‌ى آلمانى «فوكوس» گفت كه اكنون ديگر وابسته به ايران است كه ميان بازگشت بر سر ميز مذاكره يا انزواى بين‌المللى فزاينده و خودكرده تصميم بگيرد.
اشتاين‌ماير پيشنهادها به ايران را براى استفاده‌ى غيرنظامى از انرژى اتمى همه‌جانبه خواند و پيش‌شرط همكارى در اين زمينه را دست كشيدن ايران از غنى‌سازى اورانيوم ذكر كرد. وى آرزو كرد كه نداى عقل درتهران دست‌بالا را بگيرد.

نظرهای شما: Post a Comment

صفحه اصلی

This page is powered by Blogger. Isn't yours?